ГОДИНА ПАМ’ЯТІ М. І. СІКОРСЬКОГО В МУЗЕЇ ЗАПОВІТУ Т. Г. ШЕВЧЕНКА

8 жовтня 2020 р. до Музею «Заповіту» Т. Г. Шевченка завітали 22 учні 5-го класу гімназії «ЕкоНад» № 30 Дніпровського району м. Києва, яким було запропоновано провести екскурсійну годину нам’яті М. І. Сікорського. Діти із зацікавленням прийняли пропозицію й відвідали музейну кімнату М. І. Сікорського, де їм було докладно розповіли про життєвий і творчий шлях відомого музейного діяча XX–XXІ століть. Увага акцентувалась на складнощах у роботі М. І. Сікорського як директора в тих соціально-економічних та політичних умовах на зламі тисячоліть.

Школярам було озвучено як пошановано ім’я відомого українця на теренах Переяславщини, запропоновано оглянути місце, де розташована меморіальна дошка, докладно пояснено символічне перейменування вул. Московської іменем Михайла Сікорського. Учням повідано, які досягнення М. І. Сікорського як науковця і як музейника-практика. Діти з непідробним інтересом оглянули особисті речі, портрет та фотографії Михайла Івановича, задали декілька питань.

Завершено розповідь про життєвий і творчий шлях сподвижника музейної справи на Переяславщині біля меморіальної дошки поблизу садиби А. Й. Козачковського. Увага відвідувачів була звернена на те, як виражена пошана до М. І. Сікорського: його ім’я носить вулиця в Переяславі-Хмельницькому, наявні дві меморіальні дошки, пам’ятник на могилі тощо.

Школярі сказали, що тепер знатимуть Героя України, музейника М. І. Сікорського, який прославив своєю сподвижницькою працею Переяславську землю.

По завершенні екскурсійної години було зроблено фото на пам’ять про відвідини історичного міста Переяслав.

Молодший науковий співробітник                                          Коркач С. О.

Старший науковий співробітник                                            Павлик Н. М.