Презентація НІЕЗ «Переяслав» на міжнародній виставці UITT-2016

Презентація НІЕЗ «Переяслав» на міжнародній виставці UITT-2016

З 30 березня по 1 квітня 2016 року співробітники Національний історико-етнографічний заповідник "Переяслав" брали участь у 22-ій Міжнародній туристичній виставці "УКРАЇНА — ПОДОРОЖІ ТА ТУРИЗМ" у м. Києві.

UITT – це традиційне щорічне місце зустрічі туристичних операторів, авіакомпаній, турагентств, національних і регіональних туристичних комітетів, страхових компаній, готельних та курортних комплексів. У межах виставки демонструється весь спектр туристичних послуг: організація туристичних подорожей різними країнами світу,  авіаперевезення, продаж залізничних квитків, розміщенням та бронюванням готелів, організацією конференцій, семінарів, екскурсійним обслуговуванням тощо.

Цього року Міжнародний Виставковий Центр – став епіцентром зустрічей, переговорів, своєрідним майданчиком для обміну досвідом та пропозиціями професіоналів туризму національного та міжнародного рівнів. Організатори назвали два ключових напрямки розвитку туристичної галузі в цьому сезоні: підвищення інтересу до внутрішнього туризму та відпочинок в екзотичних країнах.

На виставці  були присутні представники "Київського обласного центру розвитку туризму", які пропонували співпрацю туристичним компаніям, розповідали про екскурсійні тури по Києву та області.  Загалом Київщина туристична була представлена низкою державних та приватних закладів культури: "Парк Київська Русь"; сучасний "Зоопарк XII Місяців"; Ворзельський музей історії та культури "Уваровський дім"  та Національний історико-етнографічний заповідник "Переяслав". Заповідник запропонував  відвідувачам виставки інформацію про  реліквії, що зберігаються у м. Переяславі-Хмельницькому, про музеї міста та перший в Україні музей під відкритим небом. Відвідувачів виставки найбільш зацікавив саме Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини. Усім бажаючим співробітники НІЕЗ "Переяслав" надавали інформацію як про Переяславщину в цілому, так і про асортимент та спектр послуг, що надає заповідник. Між представниками нашого закладу та туристичними операторами України  був проведений діалог щодо подальшої співпраці.

Виставку відвідала Романова Анна Анатоліївна – депутат Верховної Ради VІІІ скликання, Секретар Комітету, голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму. Вона, як і всі відвідувачі, отримала запрошення до нашого міста-музеїв!

 

Завідувач науково-методичного сектору

охорони культурної спадщини                                                               Іваненко А.О.

 

Провідний екскурсовод                                                                          Шкіра Н.М.