ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА «ПЕТРИКІВСЬКІ ДИВОТВОРИ МАРИНИ САРКІСЯН»

10 січня 2020 року об 11. 00 год у Музеї «Заповіту» Т.Г. Шевченка відбулося урочисте відкриття виставки «Петриківські дивотвори Марини Саркісян».

В експозиції представлені різноманітні роботи художниці: квіткові мотиви, картини з вірменським колоритом – хачкари (кам’яні хрести) та аревахачі («сонячні» хрести) у петриківському розписі, керамічні вази і ялинкові прикраси. Окрасою виставки є унікальний портрет Сергія Нігояна, який після закінчення виставки експонуватиметься у Музеї Небесної Сотні. Усі роботи пронизані любов’ю, теплом та світлом, що відзначили усі відвідувачі.

Із привітальним словом виступили заступник генерального директора з науково-методичної роботи Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Олександр Колибенко, заступник міського голови з гуманітарних питань Валентина Губенко, викладач дитячої художньої школи Ірина Кузьмицька. Також прозвучали пісні «Україна», «Два кольори» і «Тиха вода» з репертуару Раїси Кириченко, улюбленої співачки Марини Саркісян, у виконанні Наталії Александрової та Вікторії Якубовської. Соло на кларнеті виконав викладач дитячої музичної школи ім. Павла Сениці Вадим Ноздровський.

Марина Саркісян, крім картин, створює і дизайнерський одяг, орнаментований петриківським розписом. Справжньою «родзинкою» відкриття виставки стала демонстрація розписаних майстринею чудових сорочок та сукні. Учасницями дефіле були учениці центру професійно-технічної освіти та провідний зберігач сектору обліку музейних цінностей відділу науково-фондової роботи Вікторія Білозуб.

Марина Саркісян представила роботи глядачам у виставкових залах музею та подарувала Заповідникові книги та набори листівок зі своїми картинами.

Виставка триватиме до 1 березня 2020 року у приміщенні Музею «Заповіту» Т.Г. Шевченка.

Провідний науковий співробітник Меморіального музею академіка В.Г. Заболотного            Ірина Черняк

Старший науковий співробітник відділу науково-фондової роботи                                       Олена Калінович