Відкрито виставку «Світ героїв Шолом-Алейхема у роботах В. Вайнштока» (з фондової колекції НІЕЗ «Переяслав»)

30 жовтня 2019 року в Музеї класика єврейської літератури Шолом-Алейхема відкрилась виставка «Світ героїв Шолом-Алейхема у роботах В. Вайнштока» (з фондової колекції НІЕЗ «Переяслав»).

До творчості письменника, публіциста, критика Шолом-Алейхема зверталися не тільки знані мистці, нею захоплювались і самобутні автори.

На виставці представлені оригінальні скульптурні групи і скульптури малих форм з дерева Вайнштока Володимира Йосиповича.

Народився майстер по дереву в м. Могилів-Подільський Вінницької області. Авторські роботи майстра створені за творами всесвітньовідомого класика єврейської літератури Шолом-Алейхема, які багато років надихають на творчість не одне покоління мистців.

Скульптури В. Вайнштока розкривають світ жителів «штетла» - єврейського містечка кін. ХІХ – поч. ХХ ст., якого вже зараз не існує.

Експозиція виставки дозволить через призму робіт майстра по дереву ширше розкрити грані творчості Шолом-Алейхема. Відвідувачі зможуть доторкнутись до глибокого коріння єврейського народу і багатства його традицій,  колоритних героїв творів письменника.

Старший науковий співробітник Музею класика єврейської літератури Шолом-Алейхема              Гладун Л.І.