ДО ДНЯ ВИШИВАНКИ БУЛО ПРОВЕДЕНО МАЙСТЕР-КЛАС З ТКАЦТВА ТА БІСЕРОПЛЕТІННЯ НА СТАНКУ

У рамках відзначення Дня вишиванки 17 травня 2018 року у «Музеї декоративно-ужиткового мистецтва Київщини» завідувач музею Степанова О. та завідувач НДВ «Меморіальний музей Г. Сковороди» Радіоненко Т. провели майстер-клас з ткацтва та бісероплетіння на станку. Учасниками заходу стали учні ліцею-інтернату «Патріот». 

Діти прослухали інформацію про велике значення народного мистецтва як засобу у вихованні молоді: про його вплив на естетичне, духовне та патріотичне формування підростаючого покоління. Адже, народне мистецтво є часткою національної свідомості кожного з народів, визначає ставлення до національних традицій, суспільно-історичної пам’яті народу.

Завідувач музею розповіла дітям про побудову горизонтального ткацького верстата «Кросна», про сировину з якої виготовляли ткані вироби, а також  про природні барвники, які використовували народні майстри для фарбування пряжі.

Майстер-клас пройшов у теплій, дружній атмосфері. Діти співали українські народні пісні, з радістю і захопленням освоїли нові для себе види мистецтва.

Завідувач  НДС «Музей декоративно-ужиткового мистецтва Київщини»                            О. Степанова