НІЕЗ «Переяслав» організував та провів майстер-класи для дітей із соціально незахищених сімей

НІЕЗ «Переяслав» організував та провів майстер-класи для дітей із соціально незахищених сімей

Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» спільно з представниками служби у справах дітей та сім’ї міської ради, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сектору ювенальної превенції відділення Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП України в Київській області 11 січня 2018 року під час зимових канікул провели захід «Від Різдва до Святого Василя» для дітей із соціально незахищених сімей.

 Привітати дітей на захід прийшли головний спеціаліст служби у справах дітей та сім’ї виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради Хоменко Лариса Олександрівна, директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мільгевська Валентина Іванівна та фахівець центру Колодій Тетяна Миколаївна, начальник відділу соціальної роботи – заступник директора МЦСССДМ Погребна Майя Миколаївна, старший інспектор сектору ювенальної превенції відділення Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП України в Київській області Кіряков Олександр Володимирович та інспектор сектору Петрик Максим Віталійович.

Захід розпочався з вивчення різдвяної щедрівки «Щедрик», якої навчила дітей молодший науковий співробітник Музею кобзарства Наталія Костюк.   Старший науковий співробітник науково-освітнього відділу екскурсійно-масової роботи Наталія Ревега розповіла дітям про мотанку – пеленашку. Під час розповіді, діти мали змогу гратися ляльками, а потімвиготовили свою мотанку на майстер-класі. Молодший науковий співробітник НІЕЗ «Переяслав» Оксана Степанова ознайомила дітей та провела майстер-клас з техніки декупаж, а народна майстриня Наталія Танащук провела майстер-клас з виготовлення декоративної свічки.

Безсумнівно, вироби виготовлені власноруч, будуть дарувати дітям теплі спогади про цю зимову зустріч, як і солодкі подарунки.

Науково-освітній відділ екскурсійно-масової роботи

 

Переяглянути відео: https://www.youtube.com/watch?v=O4APFBPA538&feature=youtu.be