ЛЕКЦІЯ

ЛЕКЦІЯ "УКРАЇНСЬКА НАРОДНА ПИСАНКА У МІЖКУЛЬТУРНОМУ ЧАСОПРОСТОРІ»

16 листопада 2021 р. провідним науковим співробітником Музею М. М. Бенардоса науково-дослідного філіалу "Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини", доктором історичних наук Віктором Ткаченком для студентів І, ІІ та IV курсів спеціальностей етнокультурологія та фольклористика Інституту філології Національного університету імені Тараса Шевченка прочитана онлайн-лекція "Українська народна писанка у міжкультурному часопросторі". Автор у короткій формі виклав інформацію про походження писанок та писанкарства, про існування писанок в давньоруський час, види писанок та їх локальні особливості в орнаментації, звернув увагу на звичаї, обряди та великодній фольклор пов’язаний з писанками. Загалом лекцію відвідало більше 20 студентів та всіх бажаючих, яка проводилася на платформі Гугл міт.

Лекція була організована за сприяння Центру фольклору та етнографії Інституту філології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та кандидата філологічних наук, доцента кафедри фольклористики цього інституту Оксани Оверчук.

Провідний науковий співробітник «Музей М.М. Бенардоса», д. і. н., с. н. с.                                     В.М. Ткаченко