ВИСТАВКА «З ТОГО БОКУ» (авторські роботи Олександра Суся)

ВИСТАВКА «З ТОГО БОКУ» (авторські роботи Олександра Суся)

Олександр Миколайович Сусь – художник, живописець.

Народився 9 червня 1981 р. в м. Переяславі-Хмельницькому (нині – Переяслав). У 1996 р. закінчив Переяслав-Хмельницьку дитячу художню школу (викладач В. М. Большешанський). У 2003 р. закінчив Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, спеціальність «Початкова школа та образотворче мистецтво».

З 2002 р. О. М. Сусь був організатором та учасником виставок та пленерів: Всеукраїнський молодіжний пленер «Мальовнича Україна» (м. Львів, 2002 р.), Всеукраїнська молодіжна виставка (м. Донецьк, 2009 р.), виставка «Арт-мозаїка. Зима» (м. Переяслав, 2016 р.), «Арт-мозаїка. Зима 2017» (м. Переяслав), «Святки» (м. Переяслав, 2018 р.), співорганізатор Всеукраїнського пленеру «Червень у Переяславі» (2019 р.).

У червні 2008 р. у Львові було відкрито першу персональну виставку художника «Етюди Переяслава»; у 2016 р. – персональну виставку «Друга борода» у м. Миколаєві, а у 2018 р. її було представлено в ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

За визначенням мистецтвознавця Олеся Ноги, у пейзажах О. М. Сусь «виявляє себе, як тонкий колорист, відтворюючи найменші нюанси і миті часу різних станів природи».

Окрім того, художник працює у стилі іконопису, зокрема, він брав участь у розписі храму у с. Циблі Переяславського району.

О. М. Сусь – організатор та учасник творчого об’єднання «Полотно».

Твори О. М. Суся зберігаються в приватних колекціях.

Переглянути відеопрезентацію вистаки «З ТОГО БОКУ» (авторські роботи Олександра Суся): https://www.youtube.com/watch?v=aMdGfS8txyY