ЛЕКЦІЯ-ЕКСКУРСІЯ «М.І. СІКОРСЬКИЙ – ТВОРЕЦЬ МЕМОРІАЛЬНОГО МУЗЕЮ Г.С.СКОВОРОДИ»

ЛЕКЦІЯ-ЕКСКУРСІЯ «М.І. СІКОРСЬКИЙ – ТВОРЕЦЬ МЕМОРІАЛЬНОГО МУЗЕЮ Г.С.СКОВОРОДИ»

14 жовтня 2020 р. учні 6-го класу Зазимського НВО Броварського району (класний керівник Ярошинська Людмила Миколаївна) у Меморіальному музеї Г.С. Сковороди прослухали лекцію-екскурсію «М.І. Сікорський – творець Меморіального музею Г.С. Сковороди», яку прочитала молодший науковий співробітник НДВ «Меморіальний музей Г.С. Сковороди» Валентина Нікітіна в рамках заходів по вшануванню пам’яті фундатора музейної справи Героя України Михайла Івановича Сікорського (13.10.1923-27.09.2011).

 Лектор розповіла присутнім про вклад Михайла Сікорського у створення музею, який було урочисто відкрито у дні святкування 250-ї річниці від дня народження Григорія Сковороди у пам’ятці архітектури ХVIIIст., будинку Переяславського колегіуму, де у 1750-1751р.р. працював Григорій Савич. Слід відзначити, що під час створення музею Михайло Іванович проявив себе не лише як талановитий організатор, але й як вдумливий дослідник. Сікорський та його колеги багато часу провели в експедиціях, збираючи унікальні речі часів Григорія Сковороди.

Екскурсанти з увагою прослухали лекцію-екскурсію про нашого колишнього генерального директора Заповідника та ознайомилися із експозицію музею,  в якому зібрана унікальна колекція експонатів, що розповідають про життєвий і творчий шлях Г. Сковороди та про історію Переяславського колегіуму.

Завідувач НДВ «Меморіальний музей Г.С. Сковороди»                                                   Тетяна Радіоненко