Творча зустріч з Наталією Павлик

Творча зустріч з Наталією Павлик

23 лютого 2016 року в конференц-залі ім. В. Сухомлинського ВДНЗ «Переяслав-Хмельницький педагогічний університет ім. Григорія Сковороди» відбулась літературна зустріч з поетесою, літературознавцем, членом Національної спілки письменників України, старшим науковим співробітником НІЕЗ «Переяслав» Наталею Павлик «З Шевченком і Музою по життю». На заході були присутні студенти філологічного та історичного факультетів, факультету педагогіки та психології, працівники бібліотеки. Для висвітлення події запрошено кореспондента університетської газети  «Педагогічні обрії». У рамках заходу розгорнута виставка виданих книг Н. Павлик «Із музою по життю», підготовлена друкована програма зустрічі.

Вступне слово виголосила директор бібліотеки ВДНЗ «ПХДПУ імені Григорія Сковороди» О. І. Шкира, представивши гостю присутнім як творчу особистість, музейника-науковця та краєзнавця.

У виступі поетеса Н. Павлик дала екскурс в історію української літератури, розповіла про нюанси психології творчості, повідала про написання та видання своєї монографії «Література Переяславщини. Сучасність». Значну частину оповіді поетеса  присвятила геніальності Т. Г. Шевченка як митця та доповнила  роздумами про життєву долю Кобзаря. Потому Наталя Павлик прочитала два свої вірші, присвячені Тарасу Шевченку.

Студенти та працівники університетської бібліотеки не були пасивними, тому зустріч поступово перейшла в діалогічне спілкування.

Н. Павлик подарувала університетській бібліотеці власні книги з автографом. Навзаєм директор бібліотеки О. І. Шкира в дарунок вручила поетесі книги шевченкознавчої тематики.

Творча зустріч завершилася фотосесією, даруванням поетесою своїх збірок поезій з автографами та неформальним спілкуванням усіх присутніх.