Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/seminar1

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/seminar1
Семінар «Культурно-історична спадщина малих міст та селищ України: практичні методи збереження та популяризації»

Семінар «Культурно-історична спадщина малих міст та селищ України: практичні методи збереження та популяризації»

23–25 жовтня 2015 року під егідою Міністерства культури України ВСМГО «Всеукраїнська рада регіонального молодіжного розвитку та співробітництва» було проведено семінар «Культурно-історична спадщина малих міст та селищ України: практичні методи збереження та популяризації».

У семінарі взяли участь представники музеїв, науковці та аспіранти з Києва, Львова, Ужгорода, Житомира, Харкова, Переяслава-Хмельницького, Бережан, Жовкви, Меджибожа та інших міст України. Присутніми були також студенти київських вузів.

Відкрили семінар його організатор шеф-редактор журналу «Музеї України» Наталка Іванченко та модератор, к.і.н. Олег Ануфрієв.

З доповідями виступили В. Ткаченко, С. Каськун, О. Погорілець, І. Проненко, М. Мегела, Т.Сологуб-Коцан, Є. Гайова, О. Босий та інші учасники семінару. У своїх виступах дослідники культурної спадщини окреслили коло проблем, з якими стикаються музеї та заповідники України. Зокрема, мова ішла про фінансування, приналежність пам’яток, їх реставрацію та збереження. Зверталась увага і на фондові колекції музеїв та їх популяризацію тощо.

24 жовтня організаторами семінару було здійснено виїзд учасників семінару на екскурсію до м. Переяслава-Хмельницького з метою відвідування Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини НІЕЗ «Переяслав» та до музею «Козацькі землі України» (с. Вереміївка Чорнобаївського р-ну, Черкаської обл.). А 25 жовтня ними також було відвідано Національний музей народної архітектури та побуту України (м. Київ).

За результатами проведення семінару було підготовлено резолюцію для її передачі Міністерству культури України. Також від учасників висловлено подяку організаторам за надану їм можливість оглянути експозиції згаданих етнографічних музеїв України.   

Учений секретар, к.і.н. Ткаченко В.М.