ІМЕНІ МИХАЙЛА СІКОРСЬКОГО

ІМЕНІ МИХАЙЛА СІКОРСЬКОГО

20 квітня 2021 року на офіційному сайті Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» було оприлюднене інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення «Про присвоєння Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав» імені Михайла Сікорського».

Це було зроблено з метою залучення представників громадськості до розгляду пропозицій на виконання вимог ст. 3-7 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 р. No 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

Участь у громадському обговоренні могли брати фізичні та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами.

Пропозиції та зауваження учасників обговорення приймалися електронною поштою на офіційну адресу НІЕЗ «Переяслав» до 1 червня 2021 року. Подання з пропозиціями надіслали:

Національна спілка краєзнавців України;

ВГО «Спілка археологів України»;

Університет Григорія Сковороди в Переяславі;

Фонд Миколи Томенка «Рідна країна»;

Історико-культурна асоціація «Україна – Туреччина»;

Міжнародний благодійний фонд імені Ярослава Мудрого;

МГО «Конгрес сприяння захисту української мови»;

ППО НІЕЗ «Переяслав» професійної спілки працівників культури України.

Крім того, 22 квітня 2021 року Переяславська міська рада VIII скликання прийняла рішення «Про звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо присвоєння Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав» імені Михайла Сікорського».

Згідно з процедурою, організатор громадського обговорення (НІЕЗ «Переяслав») протягом 14 днів після закінчення строку подання пропозицій (зауважень) узагальнює їх та готує звіт, у якому зазначаються найменування організатора, зміст питання, що виносилося на громадське обговорення, інформація про осіб, які взяли участь в обговоренні порушеного питання, а також узагальнений аналіз пропозицій (зауважень), що надійшли під час проведення громадського обговорення.

Пропозиції (зауваження), отримані в ході проведення громадського обговорення, будуть оприлюднені у спосіб, за допомогою якого було оприлюднене інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення.