РЕСТАВРАЦІЯ ДОКУМЕНТАЛЬНИХ ПАМ`ЯТОК У МУЗЕЇ «ЗАПОВІТУ» Т.Г. ШЕВЧЕНКА

17 жовтня 2019 року співробітники Національного науково-дослідного реставраційного центру України – завідувач відділу реставрації стародруків, рукописів та документів Ганна Горишняк та художник-реставратор Олена Сагайда відвідали Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» з метою дослідження та проведення консерваційно-реставраційних робіт документальних пам’яток.

Художники-реставратори  відділу проводять  складні роботи з доливання паперу, відновлення шкіряної оправи, закріплення неводостійких  барвників та реставрації пошкоджених аркушів книг і документів, виконують дослідження текстової інформації, матеріалів, конструкції, технології й техніки виконання пам’ятки. Усі експонати, над якими працювали фахівці, передусім є джерелом інформації, відголосом минулого, що пройшов крізь товщу віків до нащадків.

Ганна Горишняк та Олена Сагайда відреставрували наступні музейні предмети науково-допоміжного фонду, які знаходяться в експозиції Музею «Заповіту» Т.Г. Шевченка:  

ноти і слова пісні «Ой піду я до млина», ноти партитури «Heimweh Mal du pays. Home-sickness», «Большая опера в 4 действиях «Кармен».

Висловлюємо подяку за допомогу в проведенні консерваційно-реставраційних робіт реставраторам Національного науково-дослідного реставраційного центру України, які забезпечили якісне, високопрофесійне проведення робіт з практичної консервації й реставрації музейних предметів із фондової колекції, використовуючи широкий діапазон різних методів і прийомів реставрації, ретельно і всебічно проводячи передреставраційне дослідження музейних предметів, впроваджуючи в практику результати останніх досягнень науки і техніки.

Головний зберігач фондів                                            Аліна Задорожня