СПІВРОБІТНИКИ НІЕЗ «ПЕРЕЯСЛАВ» ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ЗАХОДУ ПО ВШАНУВАННЮ ПАМ’ЯТІ ОЛЕКСІЯ СТЕФАНОВИЧА ЯКИМЕНКА

14 травня 2019 р. у с. Циблі Переяслав-Хмельницького району на місцевому цвинтарі, за ініціативи та фінансового сприяння місцевого підприємця Д.В. Черняка, спільними зусиллями небайдужих мешканців села та співробітників НІЕЗ «Переяслав» було здійснено комплекс робіт по демонтажу та впорядкуванню місця поховання лікаря, члена Всеукраїнської спілки краєзнавців, просвітника, відомого громадського діяча Олексія Стефановича Якименка (1937–2006).

Останніми роками за місцем поховання О.С. Якименка доглядали мешканці села Циблі, та з часом пам’ятний знак став потребувати реставрації. Зважаючи на це, громадою активістів (О.О. Заваденко, В.М. Левченко, І.М. Левченко, О.М. Ходько, І.В. Черняк) були проведені відповідні роботи по відновленню зовнішнього вигляду пам’ятника та благоустрою прилеглої до нього території.

Даний захід зумовлений вшануванням пам’яті визначної особистості, дослідника з питань медицини, краєзнавства, мистецтвознавства, археології та історії Переяславщини, людини високої духовності та честі, ім’я якої увійшло в історію нашого краю.

Провідний науковий співробітник НІЕЗ «Переяслав»                                        І.В. Черняк