Працівники НІЕЗ «Переяслав» узяли участь у Всеукраїнській науковій конференції «Історичні джерела в українському інформаційному й освітньому просторі: верифікація, інтерпретація та циркуляція»

21 вересня 2018 року на базі Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди проходила III Всеукраїнська наукова конференція «Історичні джерела в українському інформаційному й освітньому просторі: верифікація, інтерпретація та циркуляція». Організатори конференції – Міністерство освіти і науки України, Інститут історії України НАН України, Київський університет імені Бориса Грінченка, ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

Під час роботи круглого столу «Історичні джерела в академічній науці та університетський освіті: питання методики інтерпретації джерел» активну участь узяли працівники Заповідника. Зокрема, свої  виступи проголосили заступник генерального директора з наукової роботи НІЕЗ «Переяслав» Колибенко О.В. та працівники науково-дослідного відділу історичного краєзнавства – завідувач Нагайко Т.Ю., старший науковий співробітник Ревега Н.М. та молодший науковий співробітник Єгоров Є.Г.

Зокрема Колибенко О.В. навів приклади історичних містифікацій археологічних та нумізматичних джерел на матеріалах Переяславщини; Нагайко Т.Ю. розкрив значення усноісторичних джерел у сучасній вітчизняній гуманітаристиці; Ревега Н.М. аналізуючи публікації газети «Трибуна праці» наголосила на значенні місцевих періодичних видань, як повноцінного джерела з історії Полісся; Єгоров Є.Г. торкнувся проблеми вивчення візуальних джерел на прикладі ігрових та документальних фільмів, що знімалися у НІЕЗ «Переяслав». Також до програми виступів круглого столу в межах конференції було включено тему доповіді молодшого наукового співробітника цього відділу Шкіри Н.М. «Пояси та крайки як джерело вивчення світогляду населення Середньої Наддніпрянщини кінця XIX – початку XX ст.».

Інф. науково-дослідного відділу історичного краєзнавства