Відбулася перша презентація виставки «Краєзнавство Переяславщини»

15 вересня 2018 року на центральній площі міста Переяслава-Хмельницького відбулись урочистості присвячені до Дня міста «Переяславу-1111». Науково-дослідний відділ історичного краєзнавства Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» спільно з громадською організацією «Старий Дніпро» під час свята презентували виставку «Краєзнавство Переяславщини».

Основною метою виставки було представити друковані видання, які стосуються історії Переяславщини. Під час виставки жителі та гості міста мали змогу ознайомитись з краєзнавчою літературою та друкованою продукцією Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Виставку гармонійно доповнили вишиті роботи жительки міста Ніни Лазенко та документальні світлини надані Петром Бузницьким.

На виставці для жителів та гостей міста було представлено понад сто видань на краєзнавчу тематику, які надали: науково-дослідний відділ історичного краєзнавства Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», громадська організація «Старий Дніпро», бібліотека ДВНЗ «ДПУ імені Григорія Сковороди» та краєзнавці: Гич М.М., Махінчук М.Г., Коржов Ю.Б., Набок Л.М., Коломієць О.Р., Якименко І.П., Сулима О., Онопрієнко В.Г. та інші. Також було представлено макети майбутніх видань: «Затоплений рай: Андруші у спогадах та документах» та «Нам Підсінне тепер тільки сниться…».

Кожен відвідувач виставки мав змогу почитати вподобану ним книгу, поділитись своїми думками від прочитаного. Протягом свята біля виставки збирались поціновувачі історії рідного краю.

Старший науковий співробітник НДВ історичного краєзнавства                                    Н.М. Ревега