У ЗОШ №1 ДЛЯ УЧНІВ ПРОВЕЛИ УРОК «МОЄ ЖИТТЯ – МОЇ МУЗЕЇ …» ТА ОРГАНІЗУВАЛИ АКЦІЮ «ПОДАРУЙ ПРЕДМЕТ МУЗЕЮ»

У ЗОШ №1 ДЛЯ УЧНІВ ПРОВЕЛИ УРОК «МОЄ ЖИТТЯ – МОЇ МУЗЕЇ …» ТА ОРГАНІЗУВАЛИ АКЦІЮ «ПОДАРУЙ ПРЕДМЕТ МУЗЕЮ»

18 вересня 2020 р. у загальноосвітній школі №1  класний керівник Ірина Григорівна Сич, для учнів 10 класу, провела урок «Моє життя – мої музеї» присвячений Творцю Переяславських музеїв – Михайлу Івановичу Сікорському. Вчителька ознайомила учнів з біографією Почесного громадянина міста, Героя України, засновника Переяславських музеїв.

У проведені уроку взяла участь Наталія Миколаївна Ревега – старший науковий співробітник НДВ історичного краєзнавства, Яка розповіла присутнім про експедиційну діяльність працівників музею на Переяславщині у 50-70 роках ХХ століття. Зокрема, звернула увагу на участь М.І.Сікорського у експедиціях, його наполегливу працю у пошуку експонатів.

Класний керівник та учні 10 класу організували акцію «Подаруй предмет музею». У класі був представлений одяг, який побутував на Переяславщині. Також, у класі діяла виставка літератури присвячена Михайлу Івановичу Сікорському та Переяславським музеям, яку підготували спільно Ірина Григорівна Сич і Наталія Миколаївна Ревега.  Після уроків учні відвідали Меморіальну кімнату М.І.Сікорського у Музеї «Заповіту» Т.Г.Шевченка. Захід закінчився хвилиною мовчання та покладанням квітів до  пам’ятної  дошки М.І.Сікорського.

Ст. наук. спів. НДВ історичного краєзнавства                                                     Наталія Ревега