Екологічна акція в НІЕЗ «Переяслав»

17 вересня 2020 року у Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав» департаментом екології та природних ресурсів Київської обласної адміністрації на чолі з т.в.о. директора департаменту Ткаліч Ганною Іванівною та заступником директора департаменту Андрущенком Андрієм Володимировичем було висаджено понад 600 одиниць декоративних дерев та кущів.

Захід відбувся в рамках обласної цільової Програми охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Київської області на 2019-2022 роки та є одним із обласних екологічних заходів з пропаганди охорони навколишнього природного середовища. До акції долучилися студенти факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі (куратор – канд. біол. наук Дзюбенко Олена Володимирівна), які отримали методичну літературу екологічного спрямування та прийняли участь у висадці насаджень.

Варто відзначити, що в НІЕЗ «Переяслав» на території Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини є паркова зона площею понад 20 гектарів, на якій, починаючи з 60-их років ХХ століття було закладено парк із унікальними зразками флори Середньої Наддніпрянщини, в тому числі, занесеними до Червоної книги України.