У Меморіальному музеї Г.С.Сковороди проведено майстер-клас із бісероплетіння

Слава нашого національно мистецтва виходить далеко за межі України та інших слов’янських країн. Справжня колоритна барвиста українська сорочка, зроблена з льону й вишита вручну, оздоблена національними орнаментами та виконана різноманітними техніками вишивання, втілює всю родючість української землі та щедрість і гостинність українського народу.

Нині вишиванка переживає піднесення і  відродження, адже українці згуртувалися так, як ніколи, з любов'ю підтримуючи власні традиції. Елементи української вишивки все частіше використовуються в дизайні одягу, і не лише українці – навіть голлівудські красуні залюбки одягають ніжну вишиту вдяганку.  Тепер носити вишиванку стало не тільки патріотично, а й модно та ексклюзивно .

24 квітня до Меморіального музею Г.С.Сковороди завітали учні 7-го класу ЗОШ № 1 з учителем трудового навчання Чередниченко Тетяною Вікторівною. Напередодні Великодня співробітники Музею запропонували школяркам власноруч виготовити бісерний браслет до вишиванки. Цього разу дівчата освоювали бісероплетіння на станку. За допомогою техніки бісерного ткацтва учениці виготовляли браслети-обереги із елементами рослинного орнаменту.

Бісероплетіння - як процес створення виробу дуже захоплюючий, привабливий. Заняття бісероплетінням розвиває творчий підхід до праці, естетичні смаки, привчає до акуратності і працелюбності, формує в школярів, учнів чи студентів звички і вміння, що їм стане в нагоді у практичній діяльності. Можливо, захоплення бісероплетінням переросте в необхідність творчо працювати і зв'язати своє життя з бісером так, що воно стане основним видом трудової діяльності.

Дівчата з легкістю освоїли техніку бісерного ткацтва для виготовлення браслету до вишиванки.

У браслеті використаний традиційний український орнамент, він чудово підійде як до звичайного вбрання так і до вбрання в етно стилі.

Завідувач НДВ «Меморіальний музей Г.С.Сковороди»                                          Радіоненко Тетяна