ДЕНЬ ПОЕЗІЇ В МУЗЕЙНІЙ БІБЛІОТЕЦІ

Із нагоди святкування 20-ї річниці Всесвітнього дня поезії 21 березня в бібліотеці НІЕЗ «Переяслав» відбулася зустріч учнів 10 класу ЗОШ №1 на чолі з учителем української мови та літератури Валентиною Миколаївною Жуль та 11 класу гімназії у супроводі вчителя української мови та літератури Галини Володимирівни Моспан із місцевим поетом, членом Національної спілки письменників України, журналістом «Ділового Переяслава» Олександром Матвієнком. Головний гість заходу розповів учням про свій життєвий шлях та познайомив зі своєю творчістю, продекламувавши вірші зі своїх збірок.

Із музичним подарунком завітав на захід співак та композитор Микола Гриценко, який виконав власні пісні на слова Олександра Матвієнка – пісню про Переяслав та «Яким Андрушко і козацькі Андруші».

Окремі учні шкіл виявили бажання презентувати свої власні вірші. У виконанні учениць Вероніки Курбатової (ЗОШ №1 ) та гімназистки Вікторії Півень прозвучали поезії на воєнну та інтимну тематику. За свої творчі здобутки юні аматорки поезії отримали від поета в подарунок збірки віршів «З насіння скошених віків» із дарчим написом.

На заході були присутні відомі поети Переяславщини, члени НСПУ, Олег Князенко та Наталія Павлик,  працівники НІЕЗ «Переяслав» та жителі міста.

До дня поезії було презентовано книжкову виставку творчих доробків поетів рідного краю.

Організатором творчого заходу виступила працівник науково-методичного відділу охорони культурної спадщини НІЕЗ «Переяслав» Ірина Васільченко.

Методист НМВОКС НІЕЗ «Переяслав»                                                      Ірина Васільченко