У МУЗЕЇ ЗАПОВІТУ Т. Г. ШЕВЧЕНКА ВІДБУВСЯ ЗАХІД «ВШАНОВУЄМО КОБЗАРЯ»

7 березня вшанувати пам'ять поета з нагоди 205-ої річниці від дня його народження до музею завітали вихованці старшої групи «Калинка» ДНЗ №9 «Сонечко» з вихователем-методистом вищої категорії Чиркою Світланою Григорівною та музичним керівником Харченко Наталією Анатоліївною.

Щороку в березневі дні усе свідоме українство вшановує невмирущого генія слова, національного пророка, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу, який став символом України, – Тараса Григоровича Шевченка.

Гідно і достойно звучать слова Тараса, сповнені любов’ю до рідної землі і сьогодні, коли Україна будує власний дім – незалежну, демократичну, суверенну державу.

Ніколи не втрачає актуальності заклик поета:

«Борітеся – поборете,
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас сила
І воля святая!»

На свято до музею були запрошені музейні працівники, учні 2 класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ №1, батьки діточок.

Сценарій свята охопив весь життєвий шлях Тараса Григоровича Шевченка, який озвучувала вихователь дитсадка Чирка С. Г.

Дуже радо прийняли глядачі виступи маленьких артистів, які достойно, виразно декламували уривки із поезій Т. Шевченка, зокрема, «Садок вишневий коло хати», «Зоре моя вечірняя», «Тече вода з-під явора» та ін., а також віршики про Тараса Григоровича, які прекрасно вписувалися в канву пропонованого сценарію.

Цікаві композиції були представлені під час  виконання пісень про Великого Кобзаря. Закінчилося свято виконанням пісні «Реве та стогне Дніпр широкий».

На подвір’ї вихованці дитячого садочка поклали живі квіти до бюста Т. Г. Шевченка та вклонилися Великому Кобзарю.

За високий професіоналізм, відданість своїй праці, власний внесок у пропаганду шевченкового слова серед дітей дошкільного віку під час проведення  культурологічного заходу «Вшановуємо Шевченка» з нагоди  205-ої річниці від дня його народження були нагороджені вихователь-методист Чирка Світлана Григорівна та музичний керівник Харченко Наталія Анатоліївна.

Дуже дякуємо вихованцям садочка та їх наставникам за популяризацію творчості Т. Шевченка.

Завідувач НДВ «Музей «Заповіту» Т. Г. Шевченка»                                 Н. Кухарєва