У МУЗЕЇ ЗАПОВІТУ Т. Г. ШЕВЧЕНКА ВІДБУЛОСЯ СВЯТО «У ВІНОК ПАМ’ЯТІ КОБЗАРЯ»»

6 березня у Музеї Заповіту Т. Г. Шевченка відбувся культурологічний захід «У вінок пам’яті Кобзаря», присвячений 205-ій річниці від дня народження Т. Г. Шевченка.

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка.

Всі присутні потрапили  у царство мудрого й красивого, правдивого й цінного, сильного й ласкавого, доброго й мужнього слова. Поезія  Тараса Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини.

205 років минуло від дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

На свято до музею були запрошені музейні працівники та учні 5-а класу Переяслав-Хмельницької гімназії, батьки артистів. Захід проводився за участі двох чарівних ведучих – учениць 6-б класу Шабатіної Софії та Крикун Софії.

У святковому дійстві брали участь вихованці учителя музики Переяслав-Хмельницької ЗОШ №7 Дорошенко Лариси Василівни.

Розпочався захід піснею «Кобзар» у виконанні Якубовської Вікторії, учениці 8-б класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ №7. Учні-читці декламували вірші про Т. Шевченка. На сцену вийшли герої шевченкових творів з інсценізацією поем «Наймичка» та «Катерина».

Особливо слід відзначити ентузіазм, акторське виконання різних номерів у виконанні молодшої групи вокальної студії «Фортуна», серед них,   композицію з весняним колесом, прозвучала пісня «По діброві вітер виє», «Пісню про Україну», які з великим задоволенням переглянули присутні глядачі на святі.

Оригінально був показаний танок русалок, прозвучали уривки з поеми «Тополя». Наймолодша солістка Слюсар Марія, учениця 4-а класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ №7, заспівала пісню «Тече вода з-під явора». На закінчення свята прозвучала пісня «Шевченкові рядки» у виконанні старшої групи вокальної студії «Фортуна».

Діти піднесли хліб до портрета Т. Шевченка, а присутні оплесками пошанували пам’ять Великого Кобзаря.

 За участь у заході та сценічну майстерність вихованці на чолі з музичним керівником Дорошенко Ларисою Василівною були нагороджені грамотами НІЕЗ «Переяслав».

Завідувач НДВ «Музей «Заповіту» Т. Г. Шевченка»                                 Н. Кухарєва