Лекція-екскурсія «Михайло Сікорський – дослідник давнього Переяслава»

Лекція-екскурсія «Михайло Сікорський – дослідник давнього Переяслава»

У межах заходів Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» по вшануванню пам’яті фундатора музейної справи Переяславщини, Героя України Михайла Івановича Сікорського у Археологічному музеї 6 жовтня 2017 р. було проведено лекцію-екскурсію «Михайло Сікорський – дослідник давнього Переяслава». Слухачами лекції стали студенти першого курсу історичного факультету – ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди».

Під час лекції демонструвалася не лише експозиція музею, але й фотографії археологічних пам’яток на яких бував Михайло Іванович, робочих моментів археологічних розкопок з ним, археологів з якими він часто співпрацював у вивченні давньої історії міста. Крім того в лекції зазначалося, що Археологічний музей вже понад 60 років знайомить відвідувачів з давніми артефактами до яких тією чи іншою мірою долучався М.І. Сікорський.

Учасники лекції оглянули також виставку «Переяславль Руський: початок шляху», присвячену до 1110-ї річниці першої згадки міста у джерелах.